Duurzaam wonen in Erve Weltevreden

Duurzaamheid staat centraal in het plan, zowel bij de bouw van de woningen als de inrichting van de openbare ruimte. Lees hieronder hoe jij duurzaam kan wonen in dit fijne nieuwbouwproject.

 

Een bijna energieneutrale woning

De woningen voldoen aan de BENG-norm, wat staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw, waardoor je comfortabel en bijna energieneutraal woont! In de woningen zijn verschillende duurzame maatregelen genomen om aan de BENG eisen te voldoen. Zo wordt er voor de bouw van de woningen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, voor onder andere de muren, buitengevels, dak en toepassing van HR ++(+) glas. Zo zijn de woningen straks zeer goed geïsoleerd.

 

Verwarmen met een lucht/water warmtepomp

De woningen beschikken over een lucht/water warmtepomp, zijn voorzien van zonnepanelen en een goed ventilatiesysteem. De zonnepanelen wekken een groot deel van de benodigde energie zelf op en de warmtepomp zorgt ervoor dat jouw woning op een duurzame manier verwarmt wordt. De woning is voorzien van vloerverwarming, wat zorgt voor een optimaal en comfortabel binnenklimaat.

 

De lucht/water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en staat dat binnen af aan het water. Met dit verwarmde water kan o.a. de vloerverwarming weer verwarmd worden. De lucht/water warmtepomp zorgt er niet alleen voor dat de woning verwarmt wordt, maar kan er ook voor zorgen de woning van binnen gekoeld wordt.

 

Kortom, in Erve Weltevreden woon je volledig gasloos, ben je klaar voor de toekomst en bespaar je iedere maand weer op je energiekosten!

Duurzame openbare inrichting

Bij de inrichting van de openbare ruimte is er veel aandacht besteed aan de natuur en duurzaamheid. Door de verharding binnen het plangebied te minimaliseren hebben we ruimte voor groen. Het dorpserf wordt groen ingericht door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en grote boomvakken.

 

Binnen het plan is er veel ruimte voor de nieuwe bewoners en omwonenden maar er moet ook ruimte zijn voor de flora en fauna. Zo worden er verschillende insectenkasten geplaatst en worden er in het ontwerp van verschillende woningen voorzieningen getroffen voor o.a. de vleermuis en de huismus. Door daarnaast zo min mogelijk verharding toe te passen en zoveel mogelijk groen wordt de biodiversiteit versterkt.

 

Het plan kent verschillende deelgebieden met elk een eigen sfeer en karakter.

© 2024 Erve Weltevreden Wilp | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Vormgeving & Inhoud: Thumbs Up | Website ontwikkeld door Sieronline