Bijzondere locatie met een verhaal

 

Tussen de Binnenweg en Rijksstraatweg in Wilp ontwikkelen wij een plan van circa 43 woningen. Op 8 december 2022 gaat fase 1 van het plan in verkoop, bestaande uit 20 woningen en 3 vrije kavels. Op dit moment is er nog geen informatie bekend over fase 2.

In het plan worden twee dorpspleinen gerealiseerd, met rondom een variatie aan woningtypes. Er komen (half) vrijstaande- en rijwoningen, waardoor er een gevarieerd aanbod is voor starters, gezinnen en senioren. Het woningbouwproject krijgt een echt dorps karakter met veel groen. Er komen veel parkeerplaatsen, op eigen terrein en in zogenaamde ‘parkeerkoffers’ in de openbare ruimte.

De naam van het project ‘Erve Weltevreden’ is ontleend aan de bestaande molen, die wordt behouden in het woningbouwplan. Vroeger, toen de Stellingmolen nog in gebruik was als korenmolen en eigendom was van Molenaar H.J. Jansen heette de molen Weltevreden. Op deze manier behouden we een stuk historie voor de buurt.

Nieuw wonen met een dorps karakter

Ga je straks in een woning in dit project wonen, dan woon je aan een groen dorpserf! Het erf heeft een groen karakter door aanwezige groene hagen, plantvakken en de bomen. Via de Binnenweg worden de woningen ontsloten en heb je toegang tot jouw heerlijke nieuwe woning.

Energiezuinig en gasloos

Een hoge gasrekening is in Erve Weltevreden niet aan de orde! Alle woningen worden gasloos en zeer duurzaam gebouwd. De woningen zijn standaard voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Lees hier meer over de duurzaamheid van de woningen en het plan. 

Dorps karakter

Het plan kenmerkt zich door zijn dorpse en groene karakter. In het plan zijn verschillende deelgebieden, met ieder een eigen thema. Van dorpserf tot landelijke vrije kavels!

Comfortabel en toekomstbestendig

De woningen zijn voorzien van vloerverwarming en door het ventilatiesysteem heb je een prettig en comfortabel binnenklimaat. De woningen beschikken over hoogwaardige isolatie waardoor je geniet van lage energiekosten. Dus kies je voor een nieuwbouwwoning in Erve Weltevreden kies je voor comfortabel en toekomstbestendig wonen!

Groen

In het ontwerp van de openbare inrichting is veel aandacht besteed aan de natuur en het milieu. Zo is de verharding binnen het plangebied beperkt tot een minimum, zijn er veel bomen te vinden, zijn de groenstroken ingericht met verschillende beplanting en zijn de dorpspleintjes groen ingericht. Om de biodiversiteit te versterken worden er o.a. bomen, hagen en bloemrijke graslanden gerealiseerd en zijn er straks insectenkasten te vinden.

Locatie en omgeving

Het plangebied is gelegen tussen de Binnenweg en Rijksstraatweg in Wilp. Wilp is het oudste dorp van de gemeente Voorst en kent een authentieke dorpskern met enkele voorzieningen, zoals een streekwinkel, bakker, basisschool en sportvereniging. De omgeving, met de uiterwaarden van de IJssel op loopafstand, leent zich perfect voor recreatie, wandelen en/of fietsen. Binnen 10 minuten bereik je per auto Twello of Deventer, waar je uitgebreide voorzieningen vindt.

Locatie Erve Weltevreden

© 2024 Erve Weltevreden Wilp | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Vormgeving & Inhoud: Thumbs Up | Website ontwikkeld door Sieronline